Algemene info NFF/KNWU

Beide bonden, NFF en KNWU hebben een wat andere werkwijze. Graag willen wij dit toelichten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

NFF:

Voor NFF vragen kan je terecht bij het wedstrijdsecretariaat van de NFF:
E-mailadres: wedstrijdsecretariaat-nff@bmxapeldoorn.nl Zie ook pagina ‘onze club‘ voor contactgegevens.

Het NFF wedstrijdsecretariaat is primair het aanspreekpunt voor alle NFF zaken. Voor de NFF, voor de club, maar ook voor alle leden van BMX Apeldoorn. Zij zorgen voor de communicatie, inschrijvingen, ophalen van inschrijfgelden (te voldoen vóór aanvang van de wedstrijddag) en afdracht aan de NFF. Op wedstrijddagen is een NFF clubvertegenwoordiger aanwezig. Hiervoor kan een vervang(st)er aangewezen worden.

Inschrijven voor een wedstrijd kan via de inschrijflijst op het prikbord in de kantine of online via de website. Deze wordt een aantal weken voor de wedstrijd opgehangen en een week voor de wedstrijd ingenomen. De inschrijflijst met de namen van de BMX Apeldoorn rijders staat gesorteerd op NFF stuurbordnummer. Het secretariaat-NFF zorgt voor de lijsten van de volgende wedstrijden:

  • Regio wedstrijden (NFF regio midden)
  • Provinciale kampioenschappen (PK’s)
 • NK-NFF

Omdat het NK-NFF enkel verreden mag/kan worden door de gekwalificeerde Heren en Dames, wordt inschrijving geregeld door het NFF wedstrijdsecretariaat voor alle gekwalificeerde rijders! Kwalificatievereiste is het aantal PK wedstrijden na het pinksterweekeinde -/- 4 PK wedstrijden. De lijst van deelname verschijnt tijdig op het prikbord in de kantine of online. Rijders van BMX Apeldoorn (m.u.v. NFF-leden elders) zijn in het bezit van een geldige NFF Licentie (en NFF stuurbordnummer)!

Wedstrijddeelname:

 • Betaling van de wedstrijdgelden geschiedt direct aan het NFF-secretariaat, in ieder geval vóór aanvang van de wedstrijddag.
 • Voor de provinciale Kampioenschappen kan er worden ingeschreven worden voor diverse klasses. Wil je deelnemen aan meerdere klasses, dan schrijf je je dus ook 2 of 3x in. Onderstaand het overzicht:
  • Eigen klasse op de 20 inch.
  • Cruiserklasse op de 24 inch.
  • Promotieklasse (klassement van NK tot NK) op de 20 of 24 inch fiets. Met ingang van medio 2015 is de promotieklasse vernieuwd en nu voor alle leeftijden te rijden. Het is bedoeld om op een hoger niveau deel te nemen aan een nationale wedstrijd.
 • Indien het nodig is om een wedstrijdinschrijving te annuleren, is dat mogelijk op de lijsten in de kantine (zolang deze er nog hangen), dan is er geen inschrijfgeld verschuldigd. Hangen de lijsten er niet meer, dan dien je je persoonlijk of telefonisch af te melden bij de NFF-wedstrijdsecretariaat vóór de wedstrijddag. Wel ben je dan je inschrijvingsgeld verschuldigd i.v.m. afdracht aan de NFF.

Attention

 1. Bij aankomst, controleer je de naam en klasse van jezelf/zoon en/of dochter op de lijst bij de organiserende vereniging.
 2. Hierna meldt je je aan (om 08.30 uur bij Regiowedstrijden en om 09.15 uur bij Provinciale Kampioenschappen) bij de clubvertegenwoordiger. Je geeft direct afwijkingen aan, welke je op de lijst hebt geconstateerd. Een no-show kost 25 punten in het klassement en wordt je van de lijst gehaald, indien je je niet op de wedstrijddag hebt aangemeld. Wel ben je inschrijfgeld verschuldigd en dit wordt dus niet geretourneerd.
 3. Ben je verlaat, maar je komt wel, meldt je dan telefonisch bij de clubvertegenwoordiger.

Veel plezier met de NFF wedstrijd!

KNWU:

Voor meer informatie zie de KNWU wedstrijdinformatie. Voor vragen, mail naar wedstrijdsecretariaat-knwu@bmxapeldoorn.nl.