Betreden baan bij valpartij

Beste (ouders van) rijders,

De BMX is geen ongevaarlijke sport en er zijn dan ook regelmatig valpartijen gedurende de wedstrijden en trainingen. Met name bij een valpartij tijdens een training gebeurt het, dat ouders of anderen vanaf de zijlijn over het hek heen klimmen om hun / een kind te helpen.

Dat is allemaal goed bedoeld, maar is uitdrukkelijk niet de bedoeling. Over het algemeen is er EHBO aanwezig tijdens de trainingen (EHBO-vrijwilligers, maar ook een deel van de trainers of anderen). Het is aan hen om te beoordelen of iemand ‘verplaatst’ kan worden. Beter nog is dat het kind zelf opstaat en aangeeft wat er scheelt.

Het risico dat anderen de baan betreden bestaat er in dat zij in emotie niet goed uitkijken en andere rijders op de baan kunnen hinderen met mogelijke nieuwe valpartijen tot gevolg. Verder kan men eventueel letsel verergeren door het kind te verplaatsen.

We hebben natuurlijk alle begrip dat u uw/een kind wilt helpen, maar laat de EHBO-er en de trainer eerst ingrijpen. Daarna kunt u alleen op aangeven van hen de baan betreden om uw/een kind van de baan af te begeleiden en de fiets op te halen.

Al vast bedankt voor uw medewerking en begrip.