Apeldoorn Rein - BMX Apeldoorn

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Apeldoorn Rein

Apeldoorn Rein

Apeldoorn Rein – weetjes

BMX Apeldoorn doet met ingang van 2017 mee met het Apeldoorn Rein project.

Wat houdt het in?
Dit project houdt in dat verenigingen tegen een vergoeding (€250 + €0,05 per verpakking (hele blikjes en kunststof flesjes)) meehelpen met het schoonhouden van de omgeving. Voor onze club houdt dat in:
1. Dat wij op het terrein blikjes en flesjes apart inzamelen. Zie hiervoor de aparte containers naast de ingang van de kantine;
2. Dat wij regelmatig het zwerfafval rond de club opruimen. Concreet betekent dit dat wij periodiek het rondje Kanaal Zuid – Rijnstraat – Kayersdijk – Marchantstraat nalopen. Hierbij zamelen we blikjes en kunststof flesjes apart in van het zwerfaval. Blikjes en flesjes leveren we in, het zwerfafval komt de gemeente ophalen.

U kunt thuis ook meedoen en de blikjes/flesjes voor de club inleveren. Er zijn 5 machinale inleverpunten:
1. Jumbo Wiegmans, Retourpunt winkelcentrum De Mheen
2. Albert Heijn Van den Heuvel, AH Milieupark Molecatenlaan Ugchelen
3. Apeldoornse Korfbalclub Steeds Hooger Clubhuis Sportpark Orderbos
4. Circulus Berkel, Kiosk bij containerpark winkelcentrum Eglantier
5. Gemeentewerf (op afspraak): massa invoer blikjes en flesjes

Daar heeft u de inlevercode nodig: 1052 “Fietscrossvereniging BMX Apeldoorn”
De code van de vereniging moet zorgvuldig worden ingetoetst. Iedereen die de club een warm hart toedraagt, kan de code gebruiken om flesjes en blikjes in te leveren.

Wat kan ingeleverd worden?
De pilot is primair gericht op drankflesjes en drankblikjes, niet op kleine en grote drankkartons. Onder flesjes wordt verstaan: plastic flesjes van 0,2 t/m 0,75 liter, bedoeld voor frisdrank, water of sappen. Onder blikjes wordt verstaan: aluminium of stalen blikjes van 0,2, 0,33 of 0,5 liter, bedoeld voor frisdrank of alcohol. De rest wordt gezien als zwerfafval. Platgetrapte, platgereden of zwaar ingedeukte flesjes en blikjes worden bij de machinale inname niet herkend. Deze kunnen in de aparte containers naast de ingang van de kantine worden gedeponeerd;

Schoon te houden gebeid
Samengevat is dat de zandweg langs het kanaal t/m ons hek, gezien vanaf de Marchantstraat + het rondje Marchanstraat – Kanaal Zuid (aan de andere kant van de langs het spoor) – Rijnstraat – Kayersdijk  en weer de Marchantstraat. Zie plattegrond hieronder:
gebied-262x300.png

Opruimpakket
Het opruimpakket bestaande uit grijpers, hesjes en afvalzakken ligt in de gang naar de keuken rechts naast de ingang in de kast.

Opbrengst
Voor opstartkosten ontvangt BMX Apeldoorn eenmalig € 250,- en per ingeleverd flesje of blikje ontvangt BMX Apeldoorn € 0,05 (vijf cent) Goedbezig!-premie, tot een maximum van € 1.000,- per jaar.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!