"Jelle van Gorkom: Accepteren En Doorgaan" komt naar GIGANT Apeldoorn - BMX Apeldoorn

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

"Jelle van Gorkom: Accepteren En Doorgaan" komt naar GIGANT Apeldoorn

"Jelle van Gorkom: Accepteren En Doorgaan" komt naar GIGANT Apeldoorn

5 oktober 2021 17:15


Zondag 10 oktober draait deze documentaire van / over Jelle van Gorkom om 14:50 in GIGANT Apeldoorn. Jelle van Gorkom is na afloop van de film aanwezig voor een Q&A. Dit is jouw kans om hem het hemd van het lijf te vragen!

BMX is een extreme sport en is een olympische sport sinds 2008 (Peking). Een sport die zijn oorsprong kent aan de westkust van de Verenigde Staten eind jaren 60. Ook in Nederland begint de sport steeds populairder te worden. Zeker na het mooie succes tijdens de afgelopen Olympische spelen in Tokio waar Niek Kimmann Goud en Merel Smulder Brons behaalde. Zij waren zeker niet de eerste Nederlanders die tijdens de Olympische Spelen een mooie medaille behaalden, wat een enorm succes was Tokio voor Team NL.

Misschien is de meest bekende BMX-topsporter wel Jelle van Gorkom!

Jelle van Gorkom werd Nederlands kampioen in 2011 en 2015 bij de elite en werd in 2013 tweede in het algemeen klassement van de wereldbekerwedstrijden. Tijdens de BMX wereldkampioenschappen van de Internationale Wieleruni in 2015 werd Jelle van Gorkom tweede. In 2012 behaalde Jelle van Gorkom de kwartfinale tijdens de Olympische Spelen in Londen. Maar in 2016 tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro behaalde hij een zilveren medaille.

Helaas sloeg het noodlot in 2018 toe tijden een training op Papendal. Jelle van Gorkom raakte zwaar gewond tijdens deze training en lag een tijdlang in coma. In oktober 2018 maakte hij bekend te stoppen als professioneel BMX’er.

Deze documentaire geeft je een inkijkje in de steeds populairder wordende BMX sport. En neemt je mee in het hersteltraject en leven van Jelle van Gorkom na zijn ongeluk. Jelle bewijst dat je zelfs vanuit de aller moeilijkste periode veel positieve dingen kan halen.

Accepteren en doorgaan dus!

Tickets
Tickets zijn online te bestellen. 

Prijzen
Normaal: € 10,50
Kinderen t/m 13 jaar: € 5,-

Bron: Gigant.nl
Delen

Lees meer over:
Jelle van Gorkom

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!