Nominatie Tom Smits en Jurgen Nijdeken

Tom Smits en Jurgen Nijdeken zijn namens BMX Apeldoorn voorgedragen als jonge helden van de gemeente Apeldoorn!

BMX Apeldoorn is zeer trots dat wij “onze jongens” hebben kunnen voordragen als jonge helden bij de Gemeente Apeldoorn. Tom en Jurgen leveren een grote bijdrage in het vrijwilligerswerk binnen onze vereniging. Wij waarderen dit enorm, namens het bestuur en alle leden van BMX Apeldoorn: Bedankt voor jullie grandioze inzet!

Ook de gemeente Apeldoorn is trots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen of voor de stad. Gemeente Apeldoorn wil hen graag in het zonnetje zetten en reikt daarom vanaf nu jaarlijks 6 jeugdlintjes uit aan Jonge Helden van Apeldoorn. Deze jonge helden zijn inwoners van gemeente Apeldoorn tussen de 0 en 21 jaar die iets bijzonders hebben gedaan of zich belangeloos en uitzonderlijk hebben ingezet.

Alle aanmeldingen worden in oktober beoordeeld door een vakkundige jury van de gemeente Apeldoorn. Daarbij let de jury op twee zaken:
* de bijzonderheid van de prestatie;
* de voorbeeldfunctie voor andere kinderen en jongeren.

Voordracht Tom:
Tom is al 9 jaar lid bij BMX Apeldoorn en draagt de vereniging een warm hart toe. Zo ziet hij het belang in van vrijwilligerswerk en heeft hij een keuze gemaakt waar hij zijn bijdrage aan wilt leveren. Tom geeft 2x per week training aan de jeugdrijders van BMX Apeldoorn, dit onder leiding van gediplomeerde trainers. Hij doet dit erg leuk en vol passie en liefde voor de sport en rijders. Vanuit zijn eigen ervaring als rijder is hij in staat om de jeugd de technieken bij te brengen. Ook verzorgt hij clinics voor kinderfeestjes, hij laat de kinderen dan een 1e kennismaking hebben met deze stoere sport en reikt de certificaten zelf uit.

Onlangs heeft Tom de pech gehad, dat hij tijdens een wedstrijd hard ten val kwam. Helaas resulteerde dit in een gebroken pols en is nu nog herstellende om zo snel mogelijk weer op de fiets te zitten. Ondanks de pijn en teleurstelling, heeft hij geen training aan zich voorbij laten gaan om de jeugd te trainen.

Goed werk Tom!

Voordracht Jurgen:
Jurgen is 7 jaar lid bij BMX Apeldoorn en komt al vroeg in aanraking met het vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Papa Jan neemt na enige tijd de onderhoudscommissie over en is vele uren aan het werk bij de vereniging. Zo vanzelfsprekend als Jurgen dat vindt, draagt hij ook graag een steentje bij tijdens de onderhoudswerkzaamheden. Papa kreeg het steeds drukker op zijn werk, waardoor hij de coördinatie heeft overgedragen aan anderen. Jurgen is nog steeds vaak op de baan te vinden tijdens de onderhoudswerkzaamheden.

Jurgen heeft zijn vrijwilligerswerk inmiddels verder uitgebreid met het geven van clinics tijdens kinderfeestjes en het verzorgen van trainingen aan “opstarters”. Hij laat de kinderen een 1e kennismaking hebben met deze stoere sport. Hij weet de trainingen met veel plezier te geven en heeft erg veel geduld met de jeugd. Hoe mooi is het dat je je eigen kennis en ervaring kan overbrengen op de nieuwe rijders.

Wat een passie Jurgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *